Met de lancering van Xelion 6.10 maakt Xelion de stap naar een volwaardige vast mobiel (VAMO) integratie. Samson IT biedt deze functionaliteit op haar hosted VOIP platform vanaf eind august 2015.

Wat zijn de voordelen van VAMO :

 • eenvoudig je vast nummer doorzetten naar je mobiel
 • bellen met je mobiel met het nummer van kantoor

In combinatie met Xelion wordt dit nog mooier:

 • toegang tot het Xelion adresboek onderweg
 • zien welk nummer je belt terwijl het gesprek duidelijk is doorgezet via kantoor
 • automatische gespreksopname ook als je onderweg bent
 • wallboards bekijken onderweg
 • presence van collegas realm-time kunnen zien, ook of ze in gesprek zijn!

Al deze functionaliteit is vanaf nu beschikbaar voor zowel iPhone  en Andriod gebruikers.

Belkosten & Configuratie

De nieuwe Xelion app werkt met elk mobiel abonnement dat bellen + data heeft. Om niet in te leveren op gesprekskwaliteit bel je nog steeds via het GSM netwerk, data wordt alleen gebruikt om Xelion aan te sturen.

Bereikbaarheid op mobiel

Door bij “Redirection”een telefoonnummer in te voeren zorg je er voor dat je mobiel over gaat als jouw directe nummer op kantoor wordt gebeld.

Let op: gesprekken naar groepsaansluitingen waar je in zit gaan niet automatisch naar je mobiel, neem hiervoor contact met ons op.

Bellen met kantoor nummer

De Xelion app kan op 2 manieren worden ingesteld om te bellen met het kantoor nummer. Voor dit gesprek worden eigenlijk 2 gesprekken opgezet. Het is daarom van belang om goed te begrijpen wie de kosten hiervan draagt. De eigenaar van de telefoon of de kantoor centrale.

 1. Call Through
  Jouw https://www.xelion.nu/training-xelion/mobiel belt direct de centrale en die zet het gesprek door naar de persoon die je wilt bereiken.
  Kosten: eigenaar mobiel betaald gesprek naar kantoor centrale (eigen mobiele abonnement), bedrijf betaald gesprek doorzetten
 2. Forced on PBX
  Na het aanvragen van het gesprek wordt je teruggebeld op je mobiel, nadat je heeft opgenomen wordt het gesprek naar de andere partij doorgezet
  kosten: beide gesprekken worden door bedrijf betaald

 

Het mooie van deze oplossing is dat hij met elk mobiel abonnement met data werkt zonder over te moeten stappen. Met forced on PBX zijn de kosten voor een medewerker nihil (klein beetje data verbruik) en hoeft de werkgever geen belkosten aan de werknemer te vergoeden.

Let op: Voor call through is configuratie van de Xelion centrale nodig, neem hiervoor contact met ons op op het nummer 088-6161616.